מקטע 5 בשביל ישראל יקח אתכם מקיבוץ ברעם לקבר הרשב”י. במהלך המקטע תעברו בעין עבות קיבוץ ברעם, פסגת הר מירון, ותסיימו בחניון מירון למרגלות קבר הרשב”י. ריכזנו עבורכם את כל המידע עבור מקטע 5 עם נקודות התחלה וסיום, נקודות מים, אורך המסלול, חניוני לילה ומלאכי שביל
תצפית ממגדל תצפית ברעם, קרדיט: דר’ אבישי טייכר, מתוך אתר פיקיויקי
התחילו את המסלול שלכם בעין עבות בנקודה שבה כביש 899 חוצה את נחל דישון. השביל עובר בגשר מתחת לכביש ולכן המטיילים שמתחילים את ההליכה כאן פונים דרומה עם דרך עפר מסומנת אדום ויורדים ימינה אל ערוץ נחל דישון למפגש עם שביל ישראל שמתחיל מהיציאה מהגשר.
המשיכו ללכת על ערוץ הנחל עוד 1 ק”מ עד שתגיעו ליער ברעם בו תמצאו עצי אלון מרשימים וגבוהים. השביל ממשיך ויוצא מהיער עם שביל רחב בשטח מוצל למחצה עד כביש צבעון וצומת חירם. אחרי הליכה של עוד כ-2.5 ק״מ, תגיעו לעיקול של כביש 89 בתוך ערוץ נחל צבעון. מעברו השני של הכביש ממשיך השביל עם ערוץ נחל צבעון בתוך חורש נמוך.
המשיכו עם השביל עד שתגיעו אל חניון חורבת חוממה, משם שביל ישראל מטפס עד לפסגת הר מירון בשביל שאינו תלול ומלווה בעצי חורש. גובה פסגת הר מירון היא 1208 מטר, זהו ההר השני בגובהו בישראל אחרי הר החרמון.
הר מירון, קרדיט: ד”ר אבישי טייכר, מתוך אתר פיקיויקי
מפסגת הר מירון נשקף נוף מהמם עם תצפית על חלקים נרחבים מהצפון ואפילו לבנון. מפסגת ההר תוכלו ללכת בסימון האדום בשביל הפסגה, זהו שביל מעגלי שמקיף את פסגת הר מירון. בסוף שביל הפסגה תוכלו לנוח בחניון הפסגה ולמלא את בקבוקי המים שלכם.
מנקודה זו ניתן לצאת למספר שבילים. המסלול עם הסימון השחור יורד בכיוון דרום מזרח בשביל המנדטורי אל מושב מירון. שביל ישראל, מנגד, יוצא לכיוון דרום מערב, ואחרי חצי ק”מ ממשיך דרומה (שמאלה) בדרך עפר.
נחל עמוד, קרדיט: יוטבת פייראיזן-וייל לבית אבי חי, מתוך אתר פיקיויקי
מכאן התחילו את הירידה מהר מירון, כאן, בגובה של כ-1,000 מטר מעל פני הים, מתחיל גם נחל מירון, יובל של נחל עמוד – שזורם מכאן לאורך כ-25 ק״מ ונשפך לכנרת, בגובה 212 מטר מתחת לפני הים. המשיכו עם השביל כ-3 ק”מ עד שתגיעו אל עין זבד. מכאן השביל יורד בצורה צרה ותלולה יותר לכיוון מזרח, ואחרי כק”מ יש להמשיך במזלג השבילים ימינה.
ירידה של 1.5 ק”מ מובילה אל מבנה מאבני ענק המכונה “כסא אליהו”, שלפי ההערכות הוא סוג של קבר קדום. לידו יוצא ימינה שביל קצר אל חורבת שמע, אליה מומלץ לקפוץ במידה ויש לכם את הזמן על מנת לראות את שרידי בית הכנסת העתיק (מומלץ). ירידה נוספת של חצי ק”מ תביא אותנו אל חניון מירון. מומלץ לעלות צפונה למתחם קבר רשב”י במושב מירון.
מתכוונים לטייל בשביל ישראל? כל המידע שתצטרכו נמצא כאן >>
כיסא אליהו בהר מירון, ד”ר אבישי טייכר, מתוך אתר פיקיויקי