ברחבי הארץ מסתתרים כל מיני מפלים, מעיינות וחלקות טבע קסומות. לפעמים כל מה שצריך זה לצאת לטייל ולגלות, וכן גם להיתקל בהמלצה חמה או לקרוא טיפ טוב יכולים להוביל אתכם למקומות נפלאים ממש כמו עין איוב, המוכר גם בשם עין שבע, ולמפל הנסתר והיפהפה שבכפר נחום
בחלקה הצפוני של הכנרת, ממש בסמוך לכביש הראשי, בקטע הדרך בין הגן הלאומי כפר נחום ובין בקעת טבחה וכנסיית פטרוס – נמצא עין איוב – המפל הנסתר והמיוחד שנשפך היישר למי הכנרת.
למעשה, מדובר בשני מפלים בגובה של כ-4 מטרים אשר מימיהם הקרירים נופלים ישר למי הכנרת. המפל או המפלים שנוצרו במקום אינם טבעיים, הם נוצרו כאשר באזור התקיים קידוח ‘כנרת 7’ על ידי תה”ל (תכנון המים לישראל), קידוח שמטרתו הייתה להסיט מעיינות שמימיהן המלוחים זרמו אל הכנרת ובכך גדמו לעליית רמת המליחות במי הכנרת עצמה.
במהלך אותו קידוח פרצו מים שאת זרימתם לא ניתן היה לעצור, אך מפני שרמת המליחות של אותם מים הייתה נמוכה, אפשרו תה”ל את המשך זרימתם וכך נוצר אותו מפל נסתר.
עין איוב, קרדיט: זלמנסון זלר, מתוך אתר פיקיויקי
ניתן להחנות את הרכב בסמוך לכנסיית פטרוס שנמצאת ממש על כביש 87 הצמוד לכנרת. שימו לב לעצור בזהירות ולהשאיר את הרכב במקום בטוח בצידי הכביש או בשטח החניה המסודר יותר שנמצא בהמשך דרך העפר, בצורה שלא תפריע לתנועה.
בדרך כלל תראו שורת מכוניות שחונה על יד הכנסייה, קחו את זה כסימן שהגעתם למקום. לכו לכיוון הכנסייה עד שתראו לצידה גרם מדרגות בו צריך לרדת, עד שתגיעו לרחבת אבן שבצידה הימני מבנה אבן עגול כאשר לצידו, גרם מדרגות נוסף בו יש לרדת.
בסוף המדרגות תגיעו לשפת המים של הכנרת, את המפל תוכלו לראות וגם לשמוע כאשר תיכנסו מעט לתוך הכנרת – מצב זה תלוי בגובה מפלס המים בכנרת ומשתנה בהתאם, כך כאשר בזמנים בהם גובה המפלס הוא גבוה ניתן לראות את המפל ולהגיע אליו רק בשחייה דרך הכנרת.
בזמנים שמפלס המים יורד ונמצא בגובה נמוך יותר, ניתן להגיע עד המפל כמעט וללא שחייה כלל, אך עם זאת, כולנו כמובן תמיד מקווים לכנרת מלאה.
עין איוב, קרדיט: זלמנסון זלר, מתוך אתר פיקיויקי
טיפ: כאשר מטיילים הרבה מגלים לפעמים פינות מסוימות מושלמות לקפה, לתמונה טובה או פשוט לשבת וליהנות מנוף מיוחד.
המפל הנסתר בכפר נחום הוא בדיוק מסוג המקומות האלו, יכול להיות שעברתם בכביש הזה כבר מלא פעמים ואף פעם לא ידעתם שאם תעצרו בצידי הכביש ותרדו כמו מדרגות – תגיעו לפינת קסם משנדמה שלקוחה ממקומות רחוקים, בדמות מפל מים קרירים ומרעננים שנשפך היישר לכנרת.
עין איוב, קרדיט: זלמנסון זלר, מתוך אתר פיקיויקי
על פי המסורת הדרוזית, לא אחר מאשר איוב המקראי הגיע למעיין שיותר מאוחר נקרא על שמו, על מנת לטבול בו ולהירפא מהשחין בו לקה אחרי שהוכה על ידי השטן, הוא גם שהה באותה חופשת בריאות במערה שנמצאת מעל המעיין ונקראת כמובן, מערת איוב. למעשה עד היום, מיוחסות למי המעיין סגולות רפואיות מיוחדות לרפואת מחלות ונזקי עור.
טמפרטורת המים מהווה יתרון בכך שהיא נשארת קבועה ומצאת תמיד על 24 מעלות. כך בימי השמש החמים שפוקדים את האזור, תוכלו ליהנות ממקלחת קרירה ומרעננת במיוחד אם תשחו אל הנקודה בכנרת שנמצאת מתחת למפל.
מבנה האבן העגול שנמצא ברחבת האבן שמעל עין איוב, היא למעשה בריכה עתיקה ששימשה כבריכת הרמה אותן בנו הרומאים להפעלת טחנות קמח בעזרת זרימת המים. גובה הבריכה כולל עומקה מגיע לכ-6.5 מטרים וקוטרה עומד על כ-2.5 מטרים.
קרדיט: צחי אבן אור, flickr
פונים לכביש 87 מצומת נחום. בנסיעה על כביש 87 עוברים את כנסיית פטרוס בכ-500 מ’ עד שמבחינים בדרך עפר בצד שמאל של הכביש ולידה מדרגות. ניתן להחנות את הרכב באזור זה. ניתן לכתוב בוויז – עין איוב.
אטרקציות ומסלולים נוספים באזור עין איוב
אזור הכנרת הוא אזור נפלא לטייל בו עם כל המשפחה. תוכלו למצוא הרבה מסלולי טיול, אטרקציות לכל המשפחה, מקומות לינה מומלצים ועוד עליהם תוכלו לקרוא באתר שלנו. למשל, אם אתם מחפשים מעיין מושלם להתקרר בו תוכלו לבקר במעיין עין נון: מעיין מושלם ליד הכנרת.
אם אתם בהרכב משפחתי ומחפשים אטרקציות שיתאימו לכולם תוכלו למצוא אותם ממש פה – אטרקציות לכל המשפחה באזור הכנרת, והמלצות על אטרקציות נוספות רבות מחכות לכם באתר שלנו.
עין איוב, קרדיט: זלמנסון זלר, מתוך אתר פיקיויקי