מים הוא הדבר החשוב ביותר שתזדקקו לו במהלך טיול בשביל, לכן חשוב להיערך לכך מראש ולהכיר את כל הדרכים והמקומות בהם ניתן לחדש את מאגרי המים שלכם – מהצפון ועוד הדרום
הדבר החשוב ביותר שתזדקקו לו בטיול של שביל ישראל הוא מים, ולכן חשוב להיערך לכך מראש. מעבר למקור שתייה המים גם משמשים לבישול.
חשוב מאוד שתצטיידו בכמות מספקת ותדאגו למלא מים בכל פעם שתהיו ליד מקור מים. מערד דרומה מספר מקורות המים מצומצם מאוד, ולכן חשוב לדאוג להטמנת מים, אשר יחכו לכם כשתגיעו לאזורים היבשים.
קרדיט: pixabay
בצפון ובמרכז, מקיבוץ דן ועד בית גוברין אין כמעט בעיה עם מים ואוכל בשביל, כמעט כל יום תעברו דרך נקודת ישוב בה אפשר למלא מים ולקנות מצרכים. בדרום זה יותר קשה, יכולים לעבור כמה ימים טובים בלי נקודת ישוב או ברז.
לכן בדרום חשוב לתכנן מראש איך עומדים להיראות הימים הבאים פחות או יותר ואז להצטייד מראש בכמות אוכל שתספיק עד נקודת היישוב הבאה.
מלאכי השביל – אחת החוויות הייחודיות בטיול בשביל ישראל היא המפגש עם מלאכי השביל. אלו הם אנשים אשר פותחים בהתנדבות או בתשלום סמלי את ביתם ואת לבם למטיילים בשביל ישראל.
מלאכי השביל מתגוררים לרוב בנקודות הסמוכות לשביל ישראל ומאפשרים למטיילים ללון בביתם, להקים אוהל בחצר, להתקלח או לאכול ארוחה חמה. מלאכי השביל ישמחו לעזור לכם גם בהטמנות אוכל ומים ובהעברת ציוד.
זאב שטיין, מתוך אתר פיקיויקי
נקודות מים לאורך שביל ישראל – לאורך השביל פזורות מאות נקודות מים שהציבו קק”ל, רשות הטבע והגנים, והמועצות המקומיות. בכל מקטע תוכלו למצוא פירוט של כל נקודות המים כדי שתוכלו להיערך נכון.
מכולות וסופרים – כמובן שתוכלו גם להצטייד במזון ושתייה בסופרים, מסעדות, ובמכולות הישוב.
הטמנות – זה לא פרקטי כל כך לסחוב עשרים ליטר מים על הגב עד הפעם הבאה שיש ברז, ולכן, בעיקר בדרום, מומלץ להיעזר בהטמנות מים.
איך זה עובד? יש אנשים שזה חלק מהעסק שלהם ויש להם הטמנות של מים בחניוני לילה לאורך שביל ישראל במדבר – אפשר ליצור איתם קשר, והם ישלחו לכם הסבר מדויק איפה בדיוק מוטמנים המים (השירות כרוך בתשלום). זוהי דרך ממש נוחה שמאפשרת לכם לטייל בראש שקט.
הרוב הכמעט מוחלט של נביעות לא מומלץ לשתייה. אם אתם כן רוצים לשתות מנביעות מים חשוב להשתמש במשאבת סינון של “”Katadyn או לטהר את המים עם טבליות. לא מומלץ לשתות כלל מנחלי מים.
הטמנת מים
לשם צליחת המקטעים השונים בשביל על המטיילים להצטייד בכ-6-7 ליטרים של מים לאדם ליום טיול בחלק הדרומי, ובחלק הצפוני 4-5 ליטרים ליום.
כאשר כמות זו מחושבת לצרכים כמו – שתייה, ניקיון כלים, הכנת קפה וכן הלאה. מאחר ומטיילים רבים מבצעים השביל לאורכו בפרק טיול אחד, לא ניתן להתארגן בכמות מספקת של מים, מכיוון שלא קיימים ברזי מים רבים לאורך השביל ומכיוון שלא ניתן לסחוב כמות רבה של מים לזמן ממושך.
לשם כך מטיילים רבים נעזרים בגורמים כמו מלאכי שביל ונותני שירות שונים באזור. במידה ורוצים לבצע הטמנות בצורה עצמאית ניתן בשיטות הבאות:
שיטת ההטמנה:
מיקומי הטמנות מים בשביל ישראל:
בין כפר כעביה לטבעון, קרדיט: אורן פלס, מתוך אתר פיקיויקי
כמו שאומרים “בלי מים אין חיים” ולכן על מנת להסתדר בשביל חשבו מאוד שתתכננו ותיקחו איתכם מים בכמות מספקת. בצפון ובמרכז, מקיבוץ דן ועד בית גוברין אין כמעט בעיה עם מים ואוכל בשביל, כמעט כל יום תעברו דרך נקודת ישוב בה אפשר למלא מים ולקנות מצרכים. בדרום זה יותר קשה, יכולים לעבור כמה ימים טובים בלי נקודת ישוב או ברז.
לכן בדרום חשוב לתכנן מראש איך עומדים להיראות הימים הבאים פחות או יותר ואז להצטייד מראש בכמות אוכל שתספיק עד נקודת ישוב הבאה ותעזרו בהטמנות.
מתכוונים לטייל בשביל ישראל? כל המידע שתצטרכו נמצא כאן >>