לפני שאתם יוצאים לדרך, חשוב שתכוננו בצורה נכונה למסע שלכם דרך רשימת ציוד, טיפים ומקומות לינה, שרק יעזרו לכם. כל ההמלצות בהמשך הכתבה
שביל ישראל הוא ללא ספק הזדמנות נהדרת להכיר לעומק את ארץ ישראל היפה. אך לפני שאתם יוצאים לדרך, חשוב שתכוננו נכון למסע שלכם בשביל. תמצאו כאן מדריך מעולה עם רשימת ציוד מלאה, טיפים, ומקומות לינה, שיעזרו לכם להתכונן לשביל ישראל.
לכו לסדנאות הכנה לשביל ישראל – מטיילים בטוח – פרויקט הנצחה לזכר סרן אבנר ברדוגו ז”ל, מקיימים סדנאות בנושא שביל ישראל וטיול בטוח.
דברו עם מטיילים– דברו עם מטיילים שכבר טיילו בשביל ישראל ובקשו מהם טיפים והכוונה.
הצטרפו לקבוצות פייסבוק– שלוש קבוצות הפייסבוק הגדולות של שביל ישראל הן- שביל ישראל, שביל ישראל ושבילים בארץ, שביל ישראל 2022-2023. בקבוצות הפייסבוק אתם יכולים לשאול שאלות, לקבל טיפים ממטיילים, ולמצוא שותפים לטיול.
שביל ישראל, קרדיט: רון, מתוך אתר פיקיויקי
צאו לטיול של 2-3 ימים – למי שלא יוצא לטיולים של כמה ימים רצופים, חשוב שתצאו לטיול של 2-3 ימים כדי שתכירו את עצמכם ואת היכולות והרצונות שלכם.
כנסו לכושר – חשוב שלפחות כחודש מהיציאה למסלול תוודאו שאתם בכושר טוב.
התיעצו עם אנשי מקצוע – בישראל קיימות חברות שונות שנותנות שירותי יעוץ על שביל ישראל, הרצאות, הטמנות מים, הקפצות ועוד. מומלץ להתייעץ איתם לפני היציאה למסלול.
הורידו אפליקציות – הורידו לטלפון אפליקציות שיעזרו לכם בתכנון המסלולים. אפליקציות מומלצות הן עמוד ענן, ושביל ישראל. באפליקציית שביל ישראל יש גם מפות מעודכנות של השביל שעובדות גם במצב טיסה.
אחת השאלות הכי נפוצות בקרב מטיילים היא – מה לארוז בתיק לטיול בשביל ישראל? מצד אחד רוב המטיילים לא רוצים להעמיס יותר מידי משקל, מצד שני הם לא רוצים לקחת פחות מידי, שלא יחסר.
ככל שהטיול שלכם בשביל הוא ארוך יותר כך תצטרכו לקחת איתכם יותר ציוד. תמצאו כאן רשימה עם כל הציוד ההכרחי לשביל ישראל.
הר הכרמל, בין צומת אורן לעופר, קרדיט: אורן פלס, מתוך אתר פיקיויקי
שימו לב לכמות המים שלכם והימנעו ממחסור במים – חשוב שתוודאו כל הזמן שאתם לוקחים איתכם מספיק מים או שהוטמנו עבורכם מספיק מים. היזהרו מבעלי חיים ארסיים. אל תלכו למסלולים שהם מעבר ליכולת הפיזית שלכם.
בימים חמים השתדלו לטייל רק בשעות הבוקר ואחר הצהריים ולשלב מנוחות במקומות מוצלים. אל תצאו למסלולים במזג אוויר סוער או כשיש חשש לשיטפונות. תוכלו להתעדכן באתר של השירות המטאורולוגי על שיטפונות באזור שלכם בזמן אמת.
מלאכי שביל – לכל אורך שביל ישראל ישנם אנשים מופלאים שפותחים את ביתם למטיילים בשביל. הם מציעים למטיילים אירוח מכל הלב הכולל לינה בביתם, ולפעמים גם ארוחה חמה. בהרבה מהבתים תוכלו אפילו להתקלח ולכבס את בגדיכם.
מלונות ואכסניות במחירים מוזלים – מלונות ואכסניות שנמצאים על תוואי השביל מציעים למטיילים לינה מוזלת ואפילו לינה בחינם.
לינה בשטח – חלק מהלינה בשביל ישראל היא לינה בשטח (בעיקר בדרום). חשוב להדגיש שלא ניתן ללון בכל מקום בשטח אלא רק בשמורות טבע ובחניוני לילה רשמיים. חשוב שתקפידו על כללים אלו אחרת אתם עוברים על החוק ועשויים להיתפס ולקבל דו”ח.
בין כפר כעביה לטבעון, קרדיט: אורן פלס, מתוך אתר פיקיויקי
שביל ישראל נחשב לאחד המסלולים המאתגרים והיפים בישראל. על מנת שתוכלו להפיק את המיטב וליהנות כמה שיותר מהטיול שלכם, חשבו שתתכננו בצורה נכונה את הטיול שלכם – תדברו עם אנשים שטיילו בעבר בשביל, תתכוננו פיסית לטיול במסלולים, ותארזו נכון את התיק שלכם.
במידה שהחלטתם לעשות את השביל מתחילתו ועד סופו (מהצפון ועד הדרום), חשוב אפילו יותר שתתכוננו בצורה מיטבית לטיול בשביל.
שביל ישראל, מגמת צילום תיכון טכמולוגי נעמת חדרה, מתוך אתר פיקיויקי