לאחר שנים של עבודה והשקעה, נפתחה השבוע לציבור טיילת הפארק החופי. הטיילת נמצאת בין חוף תל ברוך מדרום, לבין חוף הצוק מצפון ואורכה כ-2 קילומטרים. היא מהווה את המקטע החסר המקשר את רצף הטיילת החופית מבת ים ועד הרצליה
טיילת המצוק היא השלב הראשון והמוכן של הפארק החופי – פארק טבע שמאפשר לציבור גישה לרכס כורכר חופי מרשים, מעניק חוויה ייחודית של נופים מרהיבים עם תצפית לקו החוף ומפגש עם צמחייה ועם בעלי חיים מקומיים.
פיתוח הטיילת כלל עבודות לשיקום השטח, בהן שימור ערכי טבע ואתרי קינון; והצבת אמצעים חדשניים ואקולוגיים של הנדסה סביבתית לצמצום סחיפות קרקע, ייצוב הוואדיות, ולהעשרה בצמחיה מקומית מגוונת, במטרה להשיב לטבע איכויות שאבדו.
בנוסף, לטיילת תפקיד חשוב נוסף, בהיותה מקום מפלט ושקט עבור התושבות והתושבים מחיי העיר הסואנים. בימים אלה שוקדים בעירייה גם על הקמת מרכז מבקרים, שיוקם על שטח ששימש בעבר כבסיס צבאי.
צילום: אורי לווינגר
צילום: אורי לווינגר
את תהליך בניית ושיקום הפארק החלה עיריית תל אביב-יפו לפני כעשור, בביצוע תסקיר השפעה על הסביבה שכלל סקרים סביבתיים נרחבים – סקר אקולוגי, סקר גיאולוגי וסקר הסביבה ימית.
בהמשך בוצע איסוף זרעים וגיאופיטים אשר נשמרו במשתלה לשימוש חוזר. בבחירת המתכנן באמצעות תהליך של תחרות, הושם דגש על המענה לסוגיות סביבתיות ותכנון בראייה אקולוגית. הקמת הפארק נעשתה בשילוב של צוות אקולוגים בתכנון המפורט לביצוע, על מנת להבטיח שמירה על השיקולים הסביבתיים.
צילום: אורי לווינגר
אלמנטים של תיעול בר קיימא – עבודות העפר תוכננו להטיית מי הנגר לכיוון מזרח, כדי להפחית למינימום את זרימת המים אל מדרון המצוק ולמנוע סחף קרקע והתחתרות של הוואדיות.
בנוסף, בשני אזורים נמוכים בוצע תיעול תת-קרקעי המזרים את המים לכיוון מזרח, כדי למנוע הזרמת מים משמעותית אל הוואדיות.
הטיילת כולה מונגשת לאנשים עם מוגבלות באמצעות שביל רציף, עם קיצורי דרך במדרגות.
לא רק טיילת חדשה בתל אביב – הכירו 27 אטרקציות מדהימות לא פחות בעיר הגדולה >>>
צילום: אורי לווינגר