מקטע 19 בשביל ישראל יקח אתכם מתל אביב עד תל אפק. במהלך המקטע תעברו בפארק הירקון, גבעת נפוליאון, טחנת אבו ראבח ותסיימו בשער הכניסה לגן לאומי תל אפק. ריכזנו עבורכם את כל המידע עבור מקטע 19 עם נקודות התחלה וסיום, נקודות מים, אורך המסלול, חניוני לילה ומלאכי שביל
פארק הירקון, קרדיט: גלעד טופז
התחילו את המסלול בשפך הירקון ליד הים. משם המשיכו אל פארק הירקון (פארק גני יהושע). המשיכו ללכת לאורך נחל הירקון בתוך מרחבי הפארק שבו מדשאות, מתקני ספורט ופנאי. עברו דרך אתר שבע תחנות ההיסטורי.
אם אתם רוצים להשקיף על אזור גוש דן מלמעלה עלו אל גבעת נפוליאון, הנמצאת בחלק המזרחי של הפארק לכיוון רמת גן. המשיכו עם השביל לכיוון מזרח ועברו את בית החולים אסותא ברמת החייל עד לחציית כביש 4, הולכים על דרכי עפר מוקפים בצמחי קנה. מיד לאחר המעבר בגשר מתחת לכביש, מתחיל אזור פרדסים.
גבעת נפוליאון, סיוון גולן ריגל
השביל ממשיך לעקוב אחר מהלכו המפותל של הירקון, עוברו מתחת לכביש 5, עד שתגיעו אל פארק הוד השרון, זהו פארק מקסים הנמצא בתוך אזור התעשיה של הוד השרון. בפארק תמצאו אגם אקולוגי מרשים והגדול ביותר בישראל (כ-27 דונמים), פינות ישיבה מוצלות, עגלות קפה, ומדשאות רחבות. מטיילי שביל ישראל מוזמנים לחנות וללון על המדשאות בפארק.
משם המשיכו במקביל לכביש 5 לכיוון טחנת אבו ראבח, זהו אתר עתיקות וטחנת קמח שהופעלה כטחנת מים בנחל הירקון. משם חצו את כביש 40 ועברו דרך חורשות אקליפטוס, עד שתגיעו לבית לאה, זהו מבנה בן שתי קומות שהוקם במאה ה-19 בלב פרדסי השרון.
פארק הוד השרון, קרדיט: דר’ אבישי טייכר, מתוך אתר פיקיויקי
במבנה הותקנו משאבות ששאבו מים מנחל הירקון להשקיית הפרדסים. סביב בית לאה יש גדר שמונעת מאנשים להיכנס פנימה. לצד המבנה שוכן מעיין עם מים נקיים הפעיל בכל ימות השנה.
ממשיכים עם השביל, עוברים את כפר הבפטיסטים ואת הגן הלאומי מקורות הירקון, הולכים לכיוון חורשת אקליפטוסים גדולה שנטועה למרגלות תל אפק, תל ששימש לאורך ההיסטוריה כנקודת שליטה על מעבר אפק. השביל עוקף את גן לאומי תל אפק לאורך הגדר, עד לשער הכניסה לגן.
מתכוונים לטייל בשביל ישראל? כל המידע שתצטרכו נמצא כאן >>
טחנת אבו רבאח, קרדיט: יגאל זלמנסון, מתוך אתר פיקיויקי